”Πάντρεμα” πούρων

Τα πούρα απορροφούν αρώματα από το περιβάλλον τους. Δεν απορροφούν μόνο το άρωμα της ξύλινης εσωτερικής επένδυσης του υγραντήρα, αλλά και τα αρώματα άλλων πούρων που φυλάσσονται στον ίδιο υγραντήρα. Διαχωριστικά χρησιμοποιούνται στους υγραντήρες ώστε να ελαχιστοποιηθεί αυτή η αρωματική αλληλεπίδραση. Ωστόσο, για να αποτραπεί οποιαδήποτε μεταφορά αρωμάτων, τα πούρα θα πρέπει να φυλάσσονται σε διαφορετικούς υγραντήρες ή σε συρταρωτούς υγραντήρες, όπου τα πούρα μπορούν να αποθηκεύονται μέσα στα αρχικά τους κουτιά.

Κάποιοι λάτρεις των πούρων πάντως, εκτιμούν την ανάμιξη των αρωμάτων των αγαπημένων τους πούρων και συνεπώς αποθηκεύουν επίτηδες πούρα διαφορετικής μάρκας στον ίδιο υγραντήρα για αρκετούς μήνες. Γενικά ωστόσο, η αποθήκευση πούρων με διαφορετικής βαρύτητας αρώματα (συγκεκριμένα, πούρα με προέλευση από διαφορετικές χώρες) θα πρέπει να αποφεύγεται όσο το δυνατόν καλύτερα.

Η, όχι και τόσο καλαίσθητη, φύλαξη των πούρων μαζί με την πλαστική τους συσκευασία ή εναλλακτικά η αποθήκευση των πούρων στα αρχικά τους κουτιά και μέσα σε μεγάλους συρταρωτούς υγραντήρες, μπορεί να αποτρέψει τη μεταφορά αρωμάτων εξίσου καλά. Το καινοτόμο διαχωριστικό σύστημα της σειράς υγραντήρων adorini deluxe επιτρέπει τον αποτελεσματικό διαχωρισμό των πούρων διαφορετικού τύπου και παράλληλα εκμεταλλεύεται άριστα τον αποθηκευτικό χώρο μέσα στον υγραντήρα.

συνέχεια στο “πρέπει να αλλάζεται η θέση των πούρων στον υγραντήρα σε τακτική βάση;”