Γυάλινο ή ξύλινο καπάκι;

Για την αποθήκευση πούρων που θα καταναλωθούν μέσα σε λίγους μήνες, οι υγραντήρες με γυάλινο ή ξύλινο καπάκι είναι εξίσου κατάλληλοι. Ωστόσο, αν τα πούρα προορίζονται για παλαίωση αρκετών ετών, οι υγραντήρες με ξύλινο καπάκι πρέπει να προτιμηθούν αδιαμφισβήτητα. Όταν χρησιμοποιείτε υγραντήρες με γυάλινο καπάκι, αποφύγετε την απευθείας έκθεσή του στο ηλιακό φως.

Εκτεταμένη διάρκεια αποθήκευσης θα μπορούσε να προκαλέσει ξεθώριασμα στα εκτεθειμένα πούρα. Πάραυτα, οι υγραντήρες με γυάλινο καπάκι πλεονεκτούν συγκριτικά με τους υγραντήρες με ξύλινο καπάκι στο ότι ανοίγονται λιγότερο συχνά και παραμένουν ανοικτοί για μικρότερα χρονικά διαστήματα. Ως εκ τούτου μπορεί να διατηρηθεί πιο σταθερή η εσωτερική υγρασία. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για υγραντήρες σε εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης και ξενοδοχεία.

Οι γυάλινες πόρτες σε συρταρωτούς υγραντήρες δεν έχουν καμία αρνητική επίδραση στην αποθήκευση πούρων, αρκεί τα πούρα να αποθηκεύονται στις αρχικές τους συσκευασίες. Έχοντας υπόψιν την τοποθέτηση του συρταρωτού υγραντήρα, η γυάλινη πόρτα δεν θα πρέπει να είναι εκτεθειμένη ποτέ απευθείας στο ηλιακό φως.

συνέχεια στο “ποιοτικά κριτήρια υγραντήρων”